Summering av år 2019

Summering av År 2019

År 2019 har varit ett bra och dåligt år - precis som det brukar vara för det mesta.


I januari blev vår älskade Selphie akut mycket sjuk med blodiga diarréer, kräkningar mm. Fram tills dess hade hon varit helt OK för att vara nästan 14,5 år. Vi fick ta det tunga beslutet att låta henne somnna in. Forfarande saknar vi henne, men inte lika intensivt som då.

Selphie var mycket speciell - inte bara för att hon var vår första schapendoes. En mycket speciell dam, med många egna idéer.

Vi hade så roligt på tävlingsbanorna, både i Rally, Lydnad, Bruks och Utställning.  Och vi lyckades faktiskt väldigt bra många gånger.


Under året har vi haft två valpkullar - intensivt - och jag tror inte att vi kommer att ha två kullar samtidigt någon mera gång - visserligen väldigt roligt - men oj vilket pusslande med jobb, besök, socialisering, städning mm mm. Annars är jag så nöjd med båda kullarna. Och vilka fantastiska valpköpare vi fick!!!!!

Och jag är extra lycklig över att Toya stannar hos oss i kenneln - en härlig liten tjej, mycket påhittig, aktiv, smart och cool. Hennes bror Troll hamnade hos Bästa Tova, super bra tycker jag!


Våra härliga valpköpare tar så väl hand om sina schapenodes, alla är älskade familjemedlemmar.


Några har varit ute i tävlingsammanhang, och jag är så imponerad av er alla.


Didde och Marianne är bästa teamet när det gäller Nosework - de måste vara några av de bästa i Sverige inom vår ras. Bl a har de En vinst i TEM Inomhus NW 1, samt i TSM NW 2 så fick dom SSE i samtliga grenar (SSE = Särksilt Samspelt ekipage) Stort Grattis!!!


Dobby och Sofia - ja vad kan man säga ....EN STOR ELOGE!  Unga Sofia visar verkligen att man kan både vara arbetande hund och snygg hund. Dobby har tagit två ettor på viltspår, OCH tagit flera cert på uställning. Med höjdpunkterna - BIS på SGVK i Lund, BIR på SGVK Alingsås, samt 3:a bästa hane på Norska rasspecialen - allt för nederländska rasspecialister.


Susanne "Mollan" - hon är en allkonstnär!! Under  2019 har hon varit ute och tävlat i Nosework, Lydnad, Rally, Utställning. Chapman har blivit utställningschampion i Sverige, Finland, Danmark, Norge. Han har godkänt prov Lydnad Startklass, Anlagsprov Viltspår, Doftprov i Nosework. Alltså både snygg och arbetsvillig. Loke har fått Diplom I Startklass Lydnad.


Daniel och Mac är flitiga i fårhagen med vallning - Mac har gjort stora framsteg, så jätteroligt!  Mac har under året fått sitt andra cert - som ALLTID så snyggt visad av Daniel!


Bentley och Elisabeth är också ofta ute och tränar vallning - dom har också gjort fina framsteg!!!


Ett stort grattis skickar vi också till Zizou med matte Pia och husse Stefan,  som blev BIS-valp på SGVK i Lund!  Han har flera BIR-valp och fina syster Molly med matte Emma har blivit BIM-valp några gånger !


Det har inte blivit så många utställningar under året för mig men några guldkorn har det ändå varit!  Kachina fick sitt sista cert (i veteranklass) och blev Svensk Champion. Toya blev BIS-valp på Nederländska specialen!!!! Och på samma utställning visade Tova Tasso så snyggt att han blev tvåa bästa hane med CERT!!


Nu ser vi fram emot ett fint år 2020 med nya äventyr och utmaningar!


Tack mina valpköpare! Ni är BÄST!