Om oss !

Om oss!

Kennel Twinflowers har funnits registrerad sedan 1983 och innehavare är Elsbeth Wahlstedt och Cecilia Wahlstedt. Under årens lopp har vi fött upp några valpkullar och varit mycket aktiva med flera olika hundar och raser, och inom föreningslivet, sedan början på 70-talet.

Elsbeth blev instruktör och lärare i hundtjänst inom Svenska Brukshundklubben på 70-talet och var aktiv i många år. Elsbeth arbetade sedan på Svenska Kennelklubben i ca 20 år och  har under hela sitt liv varit otroligt engagerad i hundvärlden.
Min fantastiska mor Elsbeth dog i januari 2021. Vi saknar henne så otroligt.

Cecilia har också varit aktiv sedan mitten av 70-talet och var på den tiden med om att starta upp Sveriges Hundungdom. Tävlat i lydnad, bruks, viltspår och utställning.

Under årens lopp har olika hundar och raser funnits hos oss. Alla hundar har alltid fungerat först och främst som en fullvärdiga familjemedlemmar. Vi har bl a haft amerikansk cocker spaniel, långhårig collie, dansk-svensk gårdshund, whippet - numera schapendoes.

Bakgrunden till att vi valde kennelnamnet Twinflowers var att Elsbeth är född i Småland och där har man landskapsblomman Linnea som heter Twinflower på engelska. Det passade dessutom bra att ordet Twin var med i namnet som visserligen betyder tvillingar, vilket vi inte är, men vi var ju två! Flowers (=blommor) passar också in då Cecilias äkta hälft har varit inom blomsterbranschen.


Vår kennel är godkänd av Kenneklubbens kennelkonsulenter.

Vi har inte begärt godkännande av Länsstyrelsen, då detta inte behövs när man har en liten uppfödning. Alltså inte flera än tre kullar årligen.


Vi är aktiva inom olika grenar inom hundvärlden, men numera är det mest blivit utställningar. Eftersom vi tävlar och ställer ut våra hundar i flera länder i Europa, så kan vi "hålla lite koll" på vad som händer med Schapendoesarna runt om utomlands.  Hundarna aktiveras annars regelbundet med bl a spårarbete, nosework, vallning och långa skogspromenader. Tävlandet ligger just nu på hyllan.


Vi är medlemmar i Svenska schapendoesklubben, Holländska Schapendoesklubben, Tyska Schapendoesklubben, Svenska kennelklubben, Svenska brukshundklubben.