Kachina-Tobi

Azaleakullen 2014-08-13

e. Christobal Protector del Rebano

e. Excerno Kachina Does

Bilder på valparna finner du nedan, klicka på bilderna så blir de större

Här kan du läsa om kullens föräldrar:

Mamma: Kachina


Ögonlysningen Utan anmärkning  Sedan tidigare HD B samt AD ua. DNA-test för gPRA: ++, alltså icke bärare.

Kachina vann unghundsklassen på vår svenska rasspecialen 2012, med certifikatkvalité. Totalt deltog ca 130 st schapendoes!

Innehar bl a 2 cert och 2 R-cert, samt 3:e placering i juniorklass på Holländska ras-specialen 2011. CK o Bästa-tik placerad även i Norge o Finland. Avelsbeskriven i Holland 2012 och godkänd för avel.

Kachina är en positiv och levnadsglad, mycket aktiv och arbetsvillig schappe. Oerhört snäll mot alla båda två- och fyrbenta. Mycket signalsäker. Stabil och trygg.

Har genomgått MH (Mentalbeskrivning) där hon skötte sig mycket bra. Mycket social, inga kvarstående rädslor och helt skottfast = 1:a på skotten.

Kachina är en klippa när det gäller att spåra, både personspår och viltspår. Planer finns att ev starta i appellklass, men vi får se om tiden räcker till. Vi har tränat agility en del också. Men tyvärr så är hennes matte inget vidare på detta, Kachina hade kunnat bli hur bra som helst. Supersnabb och lyhörd!

har haft en kull 2013 med Holländska Amadeus v d Schaobe Dobbe som vi är väldigt nöjda med. (se mera under "valpkullar") Valparna är fortfarande unga, men visar en härlig mentalitet och några har debuterat både i valpklass och i juniorklass på utställning med fina resultat, bl a BIR, BIM, cert (CAC), CK, junior-cert, viltspårchampionat mm.

Pappa: Tobi

HD-röntgad med A,  gPRA++, ögonlyst  UA. Godkänd för avel av Tyska Schapendoesklubben.

Tobi, som den här stilige killen kallas för, bor norr om Frankfurt i Tyskland, tillsammans med sin pappa Amíro Protector del Rebaño och husse o matte.

Han är en glad o positiv schapendoes, social o vänlig mot alla människor och hundar. Såväl tikar som hanhundar. När vi träffade honom så visade han verkligen att han fungerar fantastiskt bra med andra hundar och fann sig enkelt i nya miljöer. Han är lite småtokig med glimten i ögat - alltså en typisk schappe :-) Och han är väldigt lätt-lärd och lyhörd.

Han tävlar och tränar ngt som heter THS, som är slags blandning mellan lydnad och agility, som finns i Tyskland o Österrike. Några fina pokaler har det blivit. Nu 2014 vann han båda klasserna i distriktsmästerskapet. I regionmästerskapet vann han en klass och blev tvåa i den andra. Vilket betyder att han är uttagen till Tyska mästerskapen senare i år.

Han är utställd några gånger och bl a fått ett cert o CACIB, juniorcert. Han har en fin avelsbedömning och är godkänd för avel.

Han är pappa till fem kullar tidigare - två i Holland och två i Tyskland och en i Österrike.

Tobi är av i har med sig helt nya linjer här i Sverige.

I maj månad blev Tobi Tysk mästare I THS !!!!

Bloggen

uppdateras då & då!

http://valpblogg.twinflowers.se/


Kontakta oss:

cecilia@twinflowers.se

tel: 0702 - 140 310


elsbeth@twinflowers.se